21 Aralık 2014 Pazar

İçimden geldiği gibi olabilsem...


Sevgili Dilekçe beni mimlemiş hafta içi :) İlk defa mimlendiğim için çok mutlu oldum, kendisine çok teşekkür ederim.. Konu, burcumun özelliklerini taşıyor muyum? Mimin konusu beni biraz aşıyor sanki. Burcumun özelliklerini kulaktan dolma az çok biliyorum ne var ki burç yorumlarını araştırıp okumaktan alıkoyuyorum kendimi. Sebebi, daha önce dinlediğim bir kişisel gelişimcinin bahsettikleri ile ilgili. "Etiketleme" diye bir olaydan söz etmişti dinleyicilere. İnsanlar sizi ne olarak "etiketliyor"sa siz de bir süre sonra o etiket altında davranışlarınızı yönlendirmeye başlıyordunuz. Kişisel gelişim konularına karşı yıkamadığım bir ön yargım var fakat bu "etiketleme" olayının günlük hayatta pratik bir değeri var gibi gelmişti bana. Benzer bir durumu burçlarda da görür gibi oluyorum. Burcumun özellikleri beni "kararsız" olarak etiketlerse, bir süre sonra kararsızlığı benimsemekten korkuyorum söz gelimi. Tabii bu gerçekte kararlı bir insan olmamdan ileri gelmiyor. Almam gereken çok küçük kararlarda -nedense bu genelde küçük kararlarda oluyor- kendimi kukumav kuşu gibi düşünürken buluyorum. Kafamın içinde bin tane yol çiziyorum ve bin farklı menzile varıyorum. Fakat bu özelliğimi benimsemek hatta burcumun üzerine atıp yoluma devam etmek istemiyorum. Elimden geldiğince aşmaya çalışıyorum.
Bir de burcumu söylediğimde insanların tepkisinden usanmış olmam da sebeplerden biri olabilir :)
"Ne burcusun?"
"Balık.."
"Ayyyy..." (bu ayyyy kelimesi, burcumun ne kadar ağlak bir burç olduğuna gönderme yapıyor :D )

Halbuki, beni tanıyan insanlar bir süre sonra burcumu yansıtmadığımı, duygusal olmadığımı söylemeye başlarlar. Çünkü başka biri karşımdayken - bu insan çok yakınım olsa bile - ağlayabilmem için gerçekten ciddi anlamda canımın yanması gerek. Genellikle, ağlama isteğimi tutar tutar, yalnız kalınca ağlarım. Kendimi böyle tutmak iyi bir şey değil biliyorum ve aşmaya çalıştığımı söylesem yalan söylemiş olurum. Çünkü insanlar beni dışarıdan "duygusuz" olarak etiketleyince ben de dışarıya karşı "duygusuz" rolü yapmaya başladığımı fark ettim. Korktuğum başıma geldi kısacası. Yakınlarımdan birine bunu söyleyince bana "Çok ağlamak, o kişinin duygusal olduğunu göstermez" dedi sadece ve sustu. Bu kısa cümle bana yetti. Kafamı, dış dünyadaki algılara göre şekillendirip, değiştiremediğim için kızdım kendime. Bu değişim için yeterli enerjim olduğundan emin değilim ama çabalama isteği var içimde.

Velhasılıkelam, üzerimize etiketler bir kez yapıştırıldı mı kurtulması çok zor oluyor...
Yine de burç yorumlarını okumanın ve kendimize benzer bir taraf bulduğumuzda heyecanlanmanın belli bir albenisi olduğunu inkar edemem :)
Umarım sizi sıkmamışımdır.
Sanırım şimdi benim de mimlemem gerek.
Onyüzmilyonoje katılmak isterse bu mimi ona göndermek istiyorum.

Sevgiler, Pilozof.


12 yorum:

  1. Çok teşekkürler katıldığın için :) Güzel yazmışsın ve haklısın ben de aynı dertten muzdaribim.. Etiketlendiğimiz davranışa tepki geliştirmek adına "ben" olmaktan çıkıyoruz ve sanırım balık burçları için daha yoğunluklu bir şey bu :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mimlediğin için ben teşekkür ederim :)
      senin de böyle olmana üzüldüm :( umarım bir gün kendimiz gibi olmayı başarabiliriz.

      Sil
  2. yani burclar ve ozellikleri konusunda pek ikna olmus degilim henuz, yani milyonlarca insanin ayni grupta olup da ayni ozelliklere sahip olmasi, soru isaretleri uyandirmiyor diil kafamda, yani hepimiz biraz duygusal, inatçi sanatçi ruhlu bazi durumlarda çabuk sinirlenen, bazen cift karakterli falan filan bunlardan hep az birariz...
    neyse takipteyim sevgili blogger bana da beklerim, bye!
    Sulti's
    http://asulti2000.blogspot.fr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu da işin diğer bir yönü tabii...farklı kültürlerde farklı yaşamlarda milyarlarca insanı kategorilere ayırmak garip kaçıyor. her insan kendi içinde ayrı bir dünya.
      ben de takipteyim, yorumunuz için teşekkürler.

      Sil
  3. ben balık sen balık gel bakalım alık alık :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahahahah:D geldim alık alık:) iyi ki yorum yapmışsınız bloğunuza bayıldım :)

      Sil
  4. Blog keşif etkinliğinden bloğunuzu izliyorum. Sevgilerimle.
    http://renklipastasepeti1.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bloğunuzu takibe aldım Teşekkürler :)

      Sil
  5. Sadece insanlar kendi etiketlerine göre şekil almıyor aynı zamanda topluluklar da şekil alıyor. Belki o yüzden tüm milletler masallarında ne kadar savaşçı olduğundan bahseder durur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet yahu düşündüm de millet olarak da toplu katliam gibi etiketlemeler yapıyoruz. :( bakış açısı ve yorum için teşekkürler.

      Sil
  6. Zamanla insanların bizi etiketlediği şeye benzediğimizi bende farkettim. Bu durumlarda sağlam durmalı kendi kişiliğimiz dışına çıkmamaya çalışmalıyız aslında ama bu her zaman mümkün olmuyor.
    Sizi takipteyim banada beklerim :)
    suslusirine.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de sizi takip ediyorum :) haklısınız güçlü durmalıyız ama hep öyle olmuyor :(

      Sil