20 Şubat 2015 Cuma

Azerbaycan'ın başarısını sahiplenebilmek


O Ses Türkiye, benim sürekli olmasa da vaktim oldukça izlediğim bir yarışma programı. Elnur'a da denk gelmiştim ve sesine hayran kalmıştım. İlk söylediği 'Lutch' isimli şarkı pek tarzım olmasa da sonradan Sertap Erener'in Aşk adlı şarkısını söylediğinde "vay be ne ses varmış adamda, kesin birinci olur" demiştim. Nitekim oldu da. 

Bu yıl Azerbaycan'dan çok fazla yarışmacı vardı, sadece Elnur değil tabii. Garip bir şekilde bu sene Azerbaycan'dan biri kazansın ıstiyordum. Azerbaycan'dan tanıdığım tek insan yok - fakültede bir kız var ama sadece ismini biliyorum kızın - yine de çok büyük sempati besliyorum ne hikmetse. Konuştukları öz Türkçe olsun, tarzları olsun, sesleri olsun bilmiyorum benim çok hoşuma gidiyor, sıcak geliyor, mutlu oluyorum. Milliyetçi bir insan da sayılmam ama durum bu yani.

Bu yüzden Elnur'un kazanmasından sonra çıkan tartışmalara çok üzüldüm. Yorumları okurken şoka girdim, bunu yazan benim ülkemdeki insanlar mı? diye sorup durdum kendi kendime. 
O Ses Türkiye yarışmasını Türk kazanmalı diyenler var mesela...Adamlar daha Azerbaycan Türkleri'nin, bizden daha öz Türk olduğunun farkında bile değil...
İşin içinde çok farklı faktörler de var farkındayım.
En önemlisi de bu arkadaşın Ebru Gündeş'in takımından olması.
Elnur, Gökhan'ın veya Gündeş dışındaki bir jürinin takımından birinci çıksa, tartışmaya katılanların sayısı bu kadar olmayacaktı eminim.
Araya fesat karıştırmak isteyenler var.
Bir yanda da Kaya'nın kazanmasını isteyenler var, isteyebilirler, tarzları farklıdır, Kaya'yı daha çok beğenenler tabii ki olacaktır. 
Ama biraz daha bilinçli bir şekilde, Azerbaycanlı kardeşlerimizi üzmeyecek yorumlar yapılsaydı keşke.

Komplo teorileri beni çok sıkar açıkçası yok şu ülkenin şu planı var şu bize düşman şu bizim arkamızdan şunu yapıyor bilmem ne. Bunu hastalık haline getiren insanlar var, bu düşünce tarzına da katlanamıyorum. Ne var ki, komşu veya komşu olmayan ülkeler içinde bizi gerçekten sevdiğine emin olduğum tek ülke Azerbaycan. 
Bu yüzden Elnur'u gönülden tebrik ediyorum - ne şekilde kazanmış olursa olsun -
Çünkü ortada Azerbaycan'ın başarısı varsa bu başarıyı sahiplenmeliyiz diye düşünüyorum.

Öyle işte...
İyi akşamlar diler ve kaçar bu kız...

8 yorum:

  1. Elnur'u Reza Zarrab'ın getirttigini soyleyeni bile duydum :D Neyse bloguma hosgeldiniz ben iade-i ziyaret yapayim dedim :) Sizi takibe aliyorum ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet ben de duydum öyle bir söylenti :-SS hoşgeldiniz bu arada çok teşekkürler :-f

      Sil
  2. Berika nın etkinliğinden geldim, takibe aldım seni
    bana da beklerim
    http://meleginhediyeleri.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  3. salam. bloguna xoş gəldim :D səninlə tam razıyam, blogunu çox bəyəndim təkcə bu yox digər yazılarını da oxudum və fikirlərimiz bənzərdir. ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hoş geldin :X fikirlerimizin benzer olmasına sevindim ve okuduğun için çok teşekkürler :-f

      Sil
  4. Ya normalde söylecek değildim ama burada da okuyunca dayanamadım artık.

    Aman O Ses Türkiye böyle şahane, yok prodüksüyon şöyle başarılı, aman Yeteneksizsiniz halt etmiş asıl program budur falan başımın etini yediler. Televizyon izlemek bir yana yatıp uyumaya vaktim yok "Valla hiç takip edemiyorum öyle şeyleri kusura bakmayın" dedim. Vay demez olaydım yaa!!! Tipimden belliymiş zaten, ben gideymişim de STV dizileri izleyeymişim, zaten çarşaflı kadın bulamadığım için evde kalmışım bu yaşıma kadar... Hayır o kadarla kalsa yine iyi, hemen anında da karşı tarafı çıktı bunun, siz Ebru Gündeş'in ak teröristlerini izliyorsunuz da ne oluyor da bilmemne de ufff ufffff!!!!!!

    Zaten yıllardır insan içine çıktığım yok, kırk yılda bir çıkıyor onda da böyle. Madem öyle, programa sarhoş çıkan Hakan Taşıyanın dediğini söyleyim ben de "kaldırılsın artık o perdeler yaa, naapıyoruz bizki, biz naapıyoruzki!"

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. insanların ön yargıları, kalıpları ve karşısındakini de bir kalıba sokmaya çalışmaları ne acı.
      benim bu tarz ortamlarda en çok kızdığım şey, karşımdaki tarafından bir ideoloji kalıbına zorla sokulup, yalnızca bir insan olarak yalnızca ben olarak değer görememem. keşke etrafımızdakiler, bir insanın bir fikirden daha değerli olabileceğini anlayabilse.

      Sil