15 Şubat 2015 Pazar

Seversen cennetin, sevmezsen cehennemin olanlar


Seversen cennetin, sevmezsen cehennemin olacak bir dolu şey var.
Çayı şekerli içmek gibi. Dört şekerli içerken mutluydum çünkü öyle seviyordum. Sonra şekeri bırakmaya karar verince, ilk günler mutsuz olsam da sonra şekersiz sevdim çayımı. Yanlışlıkla şeker atılan bir çayı yudumladığımda yüzümü buruşturdum.
Sabah erken kalkmak gibi. Eskiden herkes uyurken, geceden sıyrılıp gündüzü beklemek hoşuma giderdi. Ama bu aralar işkence gibi. 
Mesela kitap okumak gibi. Benim için çok uzun bir süre boyunca kendisi cehennem kadar olmasa da zorlanmadıkça içine düşmekten kaçındığım bir kuyuydu. Sonra işler değişti tabii.
Sonra okuduğun bölüm gibi. Bazen melek gibi bazen de zebani. Cehennem hissi daha çok sınav haftalarında basıyor insanı. Tatil zamanı ondan iyisi yok!

Birini sevmek gibi. Birini sevmeyi seversen cennetin oluyor senin. Ama birini sevmeyi sevmezsen, cehennemde gibisin mütemadiyen. Birini sevmeyi sevmiyorsa, neden sevmeye devam eder insan? Onu da bilmiyorum, saçmalık işte. Zaten dünya saçmalıklarla dolu. 
Velhasılı kelam, ne kadar çok seversem o kadar çok cenneti göreceğim bu dünyada, düz hesap. Öyleyse neden daha çok sevmiyorum? Tuttuğum kalemi, ayağımı vuran ayakkabıyı, şu elimin altındaki bilgisayarı mesela, etrafımdaki insanları...Seveyim diyorum bazen daha çok seveyim... Ama seveyim deyince de sevilmiyor demek ki. Tıpkı sevmeyi sevmediğinde, sevmeyi bırakamadığın gibi.
Yani öyle bir dünya işte. 

18 yorum:

  1. Mesela yaşadığımız yer gibi... "Yaşadığın yeri seversen orası dünyanın en güzel yeridir. Ama, sevmezsen orası dünyanın en güzel yeri olsa da değildir..." Vizontele. Eline, kalemine sağlık canım benim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cümleyi eksik yazmış olabilirim affola; filmden aklımda kaldığı kadarıyla işte...

      Sil
    2. Hiç sorun değil cümlemin eksik olması ben de hatırlamıyorum zaten..Ama bunu da eklemen çok güzel oldu.
      Yaşadığımız yer de bazen cennet bazen cehennem...Galiba her şey biraz öyle değil mi düşününce..
      Çok saol canımsın, senin de yorum yapan ellerine sağlık..

      Sil
  2. Cennet cehennem mi bilmiyorum da sevdiğim şeyler boş dersken sevmediğim şeyler meslek lisesi gibi diyebilirim :)

    YanıtlaSil
  3. ne güzel yazı olmuş:) ama ayağını vuran ayakkabılarr ooov sevilir mi bilemiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. heheh :) kötü bi durum evet ama sırf ayakkabı güzel diye katlandığım oluyor bazen :) beğendiğine sevindim...

      Sil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. Yazıyı okurken benim de aklıma, Fidan hanım gibi, hemen Vizontele geldi desem :D

    Sevmek iyidir güzeldir de, ben artık cansız, en azından canlı olsa bile kısıtlı şuura sahip şeyleri sevmekten yanayım.

    İnsan sevdin mi olmuyor arkadaş, eninde sonunda cehennemin oluyor o. Vuran ayakkabıyı bile sevebilirsin, çünkü yapacağı şey yapmayacağı şey bellidir, ayağını acıtır ve hepsi bu kadar. Hiçbir vuran ayakkabı arkandan iş çevirmez mesela, sana iftira atmaz, senden borç alıp arkasından koşturmaz.

    Ayağımdaki hafif bir şekil bozukluğu yüzünden benim vurmayan bir ayakkabı bulmam imkansız ama bugüne kadar hiçbir ayakkabım bana "iktidar yalakası" demedi,hatta yaktığım kömür, yediğim makarna bile :)) Kör topal bilgisayarım ben ne yaparsam yapayım "alacağın olsun be sahip" diye içlenmedi, şekerli çayım her seferinde "patron kendini şişmanlatıyorsun ama ağzını tatlandırabildiysem ne mutlu bana" diye bir de tevazu gösteriyor...

    Yalnız gerçekten okuduğum zamanlar ıyyy mıyyy ettiğim fakültem, tatil günleri dünyanın en prestijli üniversitesine dönüşürdü gözümde, bunu hisseden bir ben değilmişim :)

    Haydi bu da benden gelsin:
    https://www.youtube.com/watch?v=khpolb_ZFew

    (^_^)

    YanıtlaSil
  6. Videoyu görünce çok güldüm yahu :)
    Ama dediğin doğru bence de insan sevince bir yerde sarpa sarıyor..ya da seveceksen de çok çok sevmeyeceksin. Yorumunu yüzümde bir gülümsemeyle okudum çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  7. Bazen gereksiz yere fazla olumsuz olduğumun farkındayım. İnan 3 yıl öncesine kadar böyle değildim. Yeter ki gülümseteyim, sinir bozmayım da :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnanırım gerçekten çünkü ben de bir 3 yıl önceki halimle uzaktan yakından benzemiyorum :S

      Sil
    2. İster misin 2012 yılında kopacak olan kıyamet meğer böyle toplu duygusal çöküntüler çıksın :)

      Sil
    3. Kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi :D ama çok mantıklı ya =))

      Sil
  8. "Birini sevmek gibi. Birini sevmeyi seversen cennetin oluyor senin. Ama birini sevmeyi sevmezsen, cehennemde gibisin mütemadiyen. Birini sevmeyi sevmiyorsa, neden sevmeye devam eder insan? Onu da bilmiyorum, saçmalık işte. Zaten dünya saçmalıklarla dolu. "
    Zaten dünya saçmalıklarla dolu :)
    Takibe alıyorum hemenn ;)

    YanıtlaSil
  9. ən çox da son cümləni sevdim. Bu cür qəribə düşüncələr məndə də olur ancaq insanların çoxu məncə düşünmür bu yönü daha çox yaşamaq dərdindədir sanki hə kəs.. :\

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet bunların çoğu düşünce seviyesinde kalıyor dediğin gibi herkes yaşamak derdinde :/

      Sil