16 Mayıs 2015 Cumartesi

Depresif mim


1-Depresyona ne sıklıkla girersin?

Lisedeyken mütemadiyen depresyondaydım sanırım. Ama yaşarken fark etmiyordum; bunu bana has, değiştiremeyeceğim bir özellik olarak görüyordum. Tıpkı gözlük takmaya yeni başladığınızda, gözlük takmadan önce aslında göremediğinizi fark etmeniz gibi; ben de hayata baktığım gözlükleri değiştirdiğimde, uzun zamandır depresif bir ruh hali içinde olduğumu fark etmiştim. Kendi kendimi iyileştirmeye çalıştığım bir dönemden sonra, asıl ben'i biraz olsun bulur gibi oldum. Arada sırada dalgalanmalar olmuyor değil, o kadar da insan doğası artık :) 

2-Bu gibi zamanlarda ne dinlersin?

Depresyondayken oturup duygusal müzik dinlemem açıkçası. Yangına körükle gitmeye ne gerek var, değil mi? :) Bilakis, fellik fellik kaçacak delik ararım bu tarz müziklerden. Genellikle beni mutlu eden şarkılar dinlemeyi tercih ederim, kendimi o şarkıların geçtiği güzel yerlerde hayal etmeye çalışırım. Kısacası, müziği ruh halimi yansıtmak için değil, bir çeşit meditasyon aracı olarak kullanmaya gayret ederim. (En azından sadece depresif zamanlarımda) İlla ki şarkı adı vermek gerekirse, Rocky Horror Picture Show'dan 'Time Warp' şu aralar benim içimi neşeyle dolduruyor :) Veya sadece, klasik müzik dinlediğim de oluyor. Yiruma'nın ezgileri çok hoş, insanı alıp başka bir dünyaya sürüklüyor örneğin. (Verdiğim iki örnek arasındaki uçuruma dikkatinizi vermeyin rica ederim :) )

Beni mimlediği için, güzel insan Syrano'ya teşekkürler :) 
Eğer yazmak isterse, Gülin Dünyası'nı mimliyorum :)
Hoşçakalın. 

14 yorum:

  1. Sana bir şey diyeyim mi, Serdar Ortaç Demet Akalın filan fena olmuyor o gibi durumlarda:))) Böyle bir boş vermişlik, umursamazlık, hafifleme filan:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seni dinleyip bir doz alsam mı, garanti veriyor musun :D

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    3. Garanti veriyorum:)) Hahaha yani beni kesinlikle hafifletiyor. O ruh o zeka düzeyi pek ağır değil ya ondan olabilir:)))

      Sil
    4. Hafif düşün hafifle diyosun sevdim bu felsefeyi:))

      Sil
  2. Depresyona bile giremeyecek kadar üşeniyorum. Depresyona girersen hatta depresyona da gerek yok canın sıkılırsa, Twitter'a girip işi gücü olmayan insanların klavye cengaverliğini, söz konusu insanlarla yüz yüze gelme şansı bulsalar asla diyemeyeceklerini, hükümete giydirmelerini oku gülmekten ölürsün aşırı eğlenceli :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence bu sosyal medyadan depresyona girecek fırsatımız da olmuyor yahu dediğin gibi bir twitter a bakıyorsun zaten derdini unutuyorsun:)))

      Sil
  3. Benim için bir çeşit hayat tarzı depresyon. Girmezsem bir sorun var zannediyorum artık :)

    YanıtlaSil
  4. Canim benim cok tesekkur ederim..bu arada depresif mmimini okuyunca kendimi buldum sayilir:) dur&bakalim&ben&neler yazcam:)

    YanıtlaSil
  5. Bazılarımızın hikayesinin çok benzer olduğu dikkatimi çekti geldi. Genelde gözlüklerimizi bir çıkartıyoruz ve farkına varıyoruz. Haydi bir ben desem neyse de, sen de aynı şeyleri sözleyince, bir kaç kişide de okuyunca bir hmmm dedim :)

    Bir de pek alakası yok ama Yiruma deyince Akira Yamaoka geldi aklıma. Silent Hill gibi depresyonun kitabını yazan oyunların bestecisi, insanı mutlu olası varsa da hüzünlendiriyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benziyoruz tabi ya insanız sonuçta :) ama yine de ilginç geliyor...
      Akira yamaoka demek hiç duymamıştım. Dinlesem mi bak depresyona girmeyelim sonra :))

      Sil
  6. Great article. This was informative. Formula 41 Extreme
    Enjoyable to read. Im looking forward to an office 2010 key or office 2010 software . office key
    Zecco Review Opening a Zecco Trading brokerage account is quite straightforward. http://www.strongmenmuscle.com/formula-41-extreme/

    YanıtlaSil