21 Mart 2015 Cumartesi

Çünkü çok istersen o iş olmaz




Ben bir şeyi çok istersem o iş yatar. Hayatımın değişmez birinci kuralı.
Ben bir işten ne kadar çok kaçarsam, gelir beni bulur. Bu da ikinci kuralı.

Yani dozu kaçırdığımda bir şekilde tokadını yiyorum. Alıştığımdan mı nedir, uzun zamandır çok istemekten uzak durmaya çalışıyorum. Hedefimi sorduklarında, hayırlısı diyorum...Gitmek istediğim yerleri sorduklarında, hayırlısı...Hayalimi sorduklarında, hayırlısı...

İyi mi bu yaptığım bilmiyorum. Nedense içimdeki isteği dillendirdiğimde büyüyüp, beni ele geçirmesinden korkuyorum. Böyle bir iktidar savaşı içine giriyoruz, isteklerimle. Haddini aşıp, dizginleri ele almasın diye, varlığını bile inkar etmeye başlıyorum.

Bunun yanında yaşlanmanın en güzel tarafı, isteklerinin ateşinden ve istemediklerinin şiddetli korkusundan arınmak sanırım. 

Doksan yaşına merdiven dayamış iki çift tanıyorum, evimizin yakınlarında oturan. Tansiyon, kalp, şeker, kolesterol hepsi var doğal olarak ama yemeklerini nasıl canları çekerse öyle yapıyorlar. 
Kadın, yolda kalbim tutar ölür müyüm kalır mıyım demiyor mesela...Bir hafta sonu sırf canı sıkıldı diye, okuduğu kitapta geçen bir mekana doğru tatile çıkıyor. 
Yaşama arzusu ve ölüm korkusu onlar için dengedeki bir teraziye benziyor. 
Onlara doksan yaşında benim kadar dinç olmalarının - maşallah - sırrını sormak istiyorum ama bu sorularak değil, yaşayarak öğrenilecek bir sırra benziyor. 
Bu sırra ermek için ne kadar daha vakit gerek?

Eğer yaşlanmadan önce, nasıl yaşanılacağını öğrenebilsem, bu benim ömrümdeki en büyük kazancım olurdu.

21 yorum:

  1. Bir de birine niyetini açınca çok istediğin şey gerçekleşmiyor ne yazık ki :(( Yaaa o çifte bayıldım ben ama! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet yahu sadece bana olmuyormuş demek ki :/ ben de o çifte bayılıyorum hayalim onlar gibi yaşlanmak:)

      Sil
  2. O zaman ben söyleyeyim nasıl yaşanılır, forever hedonizm <3 :)

    YanıtlaSil
  3. Benim içinde söylememem en iyisi ama nedeni farklı: insanlar gerekli gereksiz eleştiriyor ve emellerimi düzeltmeye(!) çalışıyorlar diye.
    Çok beğendim o çifti, maaşallah. Umarım bende onlar kadar cesur olabilirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi bi de öyle bir sorun var ne yazık ki..çok haklısın.
      Umarım oluruz zamanla :)

      Sil
  4. Yok yok öyle düşünme. Bu tarz düşünceler, böyle düşünmemizi isteyenler yüzünden zamanla istemenin hata olduğuna filan inanmaya başlıyoruz ki bu çok saçma. Yani sürekli 'yetinmeyi ve hayırlısı deyip susmayı' dayatılıyoruz. Açgözlülük değil ki masumane istekler. Çok iste. Çok isteyelim. İstemezsek nasıl sahip olabiliriz, mücalede isteğimizi hevesimizi nasıl koruyabiliriz? Ben çok isteyince, tabii sadece isteyip oturmayıp çaba gösterince er ya da geç oluyor:) Bence sende de oluyordur. Olmuyorsa da sebebi çok istemek değildir. İstemek verildiyse, isteyelim diyedir. Zaman da geçiyor dediğin gibi, boş ver. Biz çok istemeye devam edelim. Olmuyorsa hayırlısı odur, o yüzden olmuyordur:))) Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dediğin gibi belki de olmamasının sebebi çok istemek değil ama mesela olmayınca çok kırılmayacak kadar istemek daha iyi değil mi..Yani tıpkı bahsettiğim çiftin yaptığı gibi istemek arzulamak, yaşamaktan daha öte olmasa...bunu anlatmaya çalışmıştım ama sen söylediğinde tekrar okudum ve yazıda bilinçaltımdan bile olsa istemeyi kötülediğimi fark ettim..o zaman şöyle düzelteyim, isteyelim ama olmuyorsa mutlu olmaya devam edelim hayırlısı odur çünkü :)

      Sil
  5. Ben olsam o çifte mutlaka sorardım yaptıkları ve yapmaktan kaçındıkları şeyleri. Hayattan aldıkları dersleri. Vakit kaybetme, git sor derim. Başkalarının tecrübelerinden ders çıkarabilmek de marifettir... ;)
    Sevgiler... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sormak lazım ama önce değişebileceğime inanmam gerekiyor belki de :)
      sevgiler benden de :-f

      Sil
  6. E hani birşeyi çok isteyince oluyordu, hani inanmak başarmanın yarısıydı, hani iyi bir çocuk olursak Şirinleri bile görebilecektik?

    Ayrıca lütfen "hayırlısı"ndan bahsetmeyin, bana son hayırlısı diyen kişi yoğun bakımdaki ikinci yılını tamamladı sayemde :))) Arkadaş benim isteklerim hep mi hayırsız yani, neye el atsam elimde kaldı, sonuç? Hayırlısı... demekki ben hayırsız bir insanım, niyetlendiğim hiçbirşey hayırlı değil, demekki...

    Evet, öfke oluyum :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yoğun bakımdaki ikinci yılı mı :-O
      yok canım hayırsızlığından değildir o :) bazen olmayınca olmuyor işte. Diğer bir teorim de hayatın bizi şaşırtmak gibi bir huyunun olması. Beklerken değil beklemeyi bıraktığında yüzüne gülüyor.

      Sil
    2. Beklesek olmuyor, beklemezsek zaten olmuyor, olmayınca olmuyor hasılı :P

      Sil
  7. son cümlen ne güzel.
    Keşke benjamin gibi yaşlı doğsa idik. tecrübelerimizle...
    diğer mevzuya gelirsek ne zaman bir şeyi çok istesem pişman oldum. Artık hiç bir şeyi tutkulu istemiyorum. olursa seviniyorum olmazsa da olan kadarına seviniyorum. demekki ben artık yaşlandım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hah işte ben de o aşamadayım nabrut ama yok yaşlanmadık bence var daha :)

      bir de benjamin de dünyaya yaşlı olarak gelmesine rağmen normal bir çocuk kadar tecrübesiz değil miydi? zaman geçip küçüldükçe, tecrübeleri birikse de onları değerlendirmeye vakti olmadı :(

      Sil