20 Nisan 2015 Pazartesi

Ki alışılmadık da değil



Kimsesizler bahçesinde büyüyen mahşerim ben,
Dirilebilecekmiş gibi içimde bir yer;
Ses nefes yok,
Nerdeyim?

Adımı unutuyorum kimi zaman,
Ki alışılmadık da değil...

Kasırgaya tutulan bir bulutun gözyaşıyım ben,
Yağabilecekmiş gibi içimde bir yer;
Düştüğüm yok,
Nerdeyim?

Adımı unutuyorum kimi zaman,
Ki alışılmadık da değil...

Okyanusa bırakılan bir şişenin içindeki boş kağıdım ben,
Varabilecekmiş gibi içimde bir yer;
Adresim yok,
Nerdeyim?

Adımı unutuyorum kimi zaman;
Ki alışılmadık da değil...

Varılmayan kıyıların özlemiyim,
Işığı görünmeyen limanın belkisi,
Çıkmak üzere olan fırtınanın tedirgin bekleyişi.
Nerdeyim?

(ZY)





5 yorum:

  1. Zeynep kasırgaya tutulmuş bulutun gözyaşı ne Zeynep? Fırtınanın tedirgin bekleyişi ne Zeynep.. Vurdu o satırlar beni... Eline sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim beğendiğine çok sevindim [ bol bol kalpli smiley (: ]

      Sil
  2. İnsan okyanusa neden içinde boş kağıt olan bir şişe bırakır acaba? Bana direkt bunu sordurdu güzel şiirin:) Cevabı versen versen sen verebilirsin yazarı olarak... Bu arada bir süredir bloğuma giremiyordum yayınlara da göz atamadım, eski adıyla Masal Yıldızı yeni adıyla Pastel Renkli Hayaller bloğunu kaldırmış... Nasıl üzüldüğümü anlatamam... Bu konuda bir bilgin var mı acaba? Neden kaldırmış bloğunu neden gitmiş... Ya bir veda bile edemedim nasıl üzüldüm bir bilsen...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çünkü adresini belirleyememişsen, dolu bir kağıt olmanın önemi yok; benim kendi kendimi yazabilmem için önce rotamı oturtmam gerek. Bunları düşünerek yazmıştım ama şiir kişisel bir mevzudur biliyorsun, sen okurken ne düşündüysen ona yorabilirsin o yüzden :) (veya istersen meçhul de kalabilir)

      masal yıldızı'nın blogunu sildiğini şimdi senden duyuyorum çok şaşırdım :S neden gitmiş hiç anlamadım daha önce bir açıklama da görmedim :( belki bir şekilde ulaşır, google hesabını da mı silmiş acaba.

      Sil
  3. Oradan mesaj atayım dedim ilk ben de; ama blog gidince hesap da gitmiş:( İnşallah bir şekilde ulaşır dediğin gibi... Bu arada senin izahın bence tatmin edici... Ben de öyle düşünmeyi ve anlamayı seçiyorum. Adres yok. Dolu olmanın ne önemi olur?

    YanıtlaSil